Românii intenționează să muncească mai mult pentru a-și crește veniturile

Trending

Conținut disponibil doar abonaților

Te rugăm să te abonezi pentru a citi articolul.
Adresa ta de e-mail este 100% protejată de spam!

Aproape jumătate dintre angajații români (39% față de 25% la nivel global) au luat decizia de a-și lua sau de a căuta un al doilea loc de muncă pentru a-i ajuta să gestioneze criza costului vieții, arată datele Ranstad Workmonitor.

Procentul este în creștere în cazul angajaților cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (44%) și mai mic în rândul Generația Z (31.6%).

Puțin sub un sfert (23%) intenționează să-și mărească volumul de ore de lucru la actualul loc de muncă, procent mai mare pentru Gen Z (38%) și de 17% în cazul Baby Boomers. 

O cincime (19%) se gândesc să demisioneze pentru a găsi un loc de muncă mai bun. Mai mult de un sfert din Gen Z au în vedere această perspectivă, dar numai în jur de 10% din Baby Boomers o iau în considerare.

Criza costului vieții are impact și asupra deciziei de pensionare

Peste un sfert (30%) din Baby Boomers amână pensionarea din cauza poziției lor financiare și 62.5% dintre respondenți spun că grijile legate de bani îi împiedică să se pensioneze mai devreme.

În timp ce, la nivel global, 50.6% cred că vor putea să se pensioneze înainte de vârsta de 65 de ani, 69.3% dintre români cred acest lucru.

Printre factorii care îi împiedică pe români să se pensioneze cât mai devreme, aceștia menționează: poziția financiară (62.5%), faptul că simt că au nevoie de muncă (30%) și că angajatorul are nevoie de ei (10.5%).

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să știi despre acordarea pensiilor în România: Diferențele între Pilonul I, II și III

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești