Românii din diaspora vor cheltui minim 1000 euro pe concediul în țară

Românii consideră că prietenii și rudele lor plecate la muncă în afara țării vor petrece vara aceasta concedii în care vor cheltui peste 1000 euro în România, potrivit TransferGo.

60% dintre cei intervievați consideră ca bugetul românilor din diaspora se va situa între 1000 și 1500 euro

26% din respondenții studiului TransferGo sunt și mai optimiști, fiind de părere că românii din străinătate vor cheltui chiar și peste 2000 euro pe familie pentru un sejur în România.

Aproape 70% dintre românii chestionați au membri ai familiei sau prieteni care se vor întoarce în țară în această vară. Jumătate dintre ei declară că prietenii sau rudele și-au planificat și concediul în România odată cu reîntoarcerea în țara mamă.

Conform studiului, 43% dintre români spun că au 1-2 membri ai familiei sau prieteni care vor reveni în România vara aceasta.

Aproape un sfert au mai mult de trei rude sau prieteni plecați în străinătate despre care știu că se vor întoarce în țară în vacanța de vară.

De asemenea, motivul principal al reîntoarcerii, spun peste 80% dintre români, este revederea familiei și prietenilor rămași în țară, pe care nu au avut posibilitatea de a-i vedea de foarte mult timp.

49% dintre aceștia știu deja de la rudele sau cunoștințele lor din diaspora că venirea acasă va coincide și cu petrecerea vacanței în România în această perioadă.

Nu în ultimul rând, un procent de aproximativ 20% dintre respondenți declară că cei apropiați lor din diaspora și care revin în această vară, vor încerca să își facă un rost în România.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...