Românii cred că furnizorii de energie sunt vinovați de creșterea facturilor

Chestionați cu privire la principalul responsabil de creșterea prețurilor, peste 50% dintre români au menționat furnizorii de energie (59%) și guvernul (52%).

41% dintre români au menționat statul, iar 36% îndreaptă responsabilitatea asupra ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei).

Chestionați cu privire la legalitatea reglementărilor, 22% dintre respondenți consideră că furnizorii de energie electrică și doar 18% dintre furnizorii de gaze au respectat reglementările legale.

Tinerii cu studii superioare, consideră într-o măsură mai mică faptul că furnizorii de energie electrică (14%) și cei de gaze naturale (13%) au respectat reglementările

Pentru respondenții cu vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani, 31% dintre furnizorii de energie electrică și 24% dintre cei de gaze naturale au respectat aceste reguli.

Știau românii că piața de energie electrică s-a liberalizat de la 1 ianuarie 2021?

Cei mai mulți dintre respondenți afirmă că știau că piața de energie electrică s-a liberalizat la 1 ianuarie 2021 (88%).

Doar 8% dintre românii chestionați au spus că nu știau de schimbare iar 4% au refuzat să răspundă.

Întrebați pe ce tip de piață sunt clienți, 49% dintre români au spus că se află pe piața concurențială, comparativ cu 34% care declară că sunt pe piața reglementată.

17% dintre românii care au răspuns sondajului Reveal Marketing Research nu știu unde sunt clienți.

Comparativ cu rezultatele obținute anul trecut, se observă o creștere semnificativă a celor care sunt clienți pe piața concurențială (+23%).

Recent, în urma unui control au fost identificate peste 450.000 de facturi greşite la energie electrică și peste 90.000 la gaze naturale.

CITEȘTE ȘI: 2020, cel mai profitabil an din istorie pentru producătorii de energie electrică

- Publicitate -

Cum te susține psihoterapia în momentele de criză și schimbare majoră

Viața fiecăruia dintre noi este definită de anumite momente cheie care influențează traseul principal ceea ce înseamnă că reacția...

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...