Românii cred că furnizorii de energie sunt vinovați de creșterea facturilor

Chestionați cu privire la principalul responsabil de creșterea prețurilor, peste 50% dintre români au menționat furnizorii de energie (59%) și guvernul (52%).

41% dintre români au menționat statul, iar 36% îndreaptă responsabilitatea asupra ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei).

Chestionați cu privire la legalitatea reglementărilor, 22% dintre respondenți consideră că furnizorii de energie electrică și doar 18% dintre furnizorii de gaze au respectat reglementările legale.

Tinerii cu studii superioare, consideră într-o măsură mai mică faptul că furnizorii de energie electrică (14%) și cei de gaze naturale (13%) au respectat reglementările

Pentru respondenții cu vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani, 31% dintre furnizorii de energie electrică și 24% dintre cei de gaze naturale au respectat aceste reguli.

Știau românii că piața de energie electrică s-a liberalizat de la 1 ianuarie 2021?

Cei mai mulți dintre respondenți afirmă că știau că piața de energie electrică s-a liberalizat la 1 ianuarie 2021 (88%).

Doar 8% dintre românii chestionați au spus că nu știau de schimbare iar 4% au refuzat să răspundă.

Întrebați pe ce tip de piață sunt clienți, 49% dintre români au spus că se află pe piața concurențială, comparativ cu 34% care declară că sunt pe piața reglementată.

17% dintre românii care au răspuns sondajului Reveal Marketing Research nu știu unde sunt clienți.

Comparativ cu rezultatele obținute anul trecut, se observă o creștere semnificativă a celor care sunt clienți pe piața concurențială (+23%).

Recent, în urma unui control au fost identificate peste 450.000 de facturi greşite la energie electrică și peste 90.000 la gaze naturale.

CITEȘTE ȘI: 2020, cel mai profitabil an din istorie pentru producătorii de energie electrică

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...