Românii cheltuiesc 84 lei pe lună pentru vitamine și suplimente alimentare

În top trei vitamine preferate se numără vitamina C (49%), vitamina D (41%) și magneziu (40%)

85% dintre consumatori au luat în ultima lună vitamine, iar 79% au luat suplimente alimentare, arată o analiză iSense.

În top trei vitamine preferate se numără vitamina C (49%), vitamina D (41%) și magneziu (40%).

Dacă vitamina C este luată în proporții similare de bărbați și femei, cele din urmă iau în mai mare măsură decât bărbații atât vitamina D (46% femei vs. 36% bărbați), cât și magneziu (43% femei vs. 36% barbati).

În ceea ce privește suplimentele alimentare, cele mai populare sunt suplimentele pentru imunitate (42%) și cele pentru protecția ficatului (21%).

Persoanele cu un nivel de stres ridicat sunt mai predispuse să ia vitamina C (64% față de 49%) sau vitamina D (58% față de 41%).

Cât cheltuiesc românii pe vitamine

În ceea ce privește suma alocată, românii cheltuiesc în medie 84 lei pe lună pentru a achiziționa vitamine și suplimente alimentare. Suma este mai mare în rândul femeilor (94 lei) decât în rândul bărbaților (72 lei).

Mai mult, cei cu un grad mai mare de stres în privința epidemiei cheltuiesc și mai mult pe vitamine și suplimente (113 lei pe lună).

Majoritatea persoanelor cumpără vitamine și suplimente alimentare din farmacii (62%) și din magazine naturiste (31%).

Achiziția se face de obicei fără recomandare de la medic (76%). Motivele indicate de consumatori țin mai degrabă de prevenție (37%) și menținerea stării de bine (43%).

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...