Românii care merg în concediu în afara țării aleg Grecia, Bulgaria și Turcia

Peste jumătate (53%) dintre românii care își vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinație Grecia, Bulgaria și Turcia iar 56% vor merge cu autoturismul personal.

Grecia este preferată de 22% dintre respondenții studiului CEC Bank, în timp ce peste 17% au ales Bulgaria iar aproape 14,5% vor merge în Turcia. 10% au ales Italia, aproape 8% – Egipt, 7% – Spania iar mai mult de 6% – Franța.

Aproape 56% dintre respondenți au menționat că vor călători cu autoturismul personal, în timp ce trenul este ales de peste 19%, avionul de aproape 13% iar autocarul de puțin peste 12%.

Peste 70% dintre respondenți au răspuns că au strâns banii de concediu din timp, făcând economii pe parcursul anului, 20% spun că folosesc tichetele de vacanță, 4% apelează la cardul de credit/overdraft, iar 3% se împrumută la rude sau la prieteni.

35% dintre respondenți spun că bugetul de vacanță este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru circa 37% în timp ce pentru 15% bugetul a crescut.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...