Românii au strâns peste 58 de milioane de euro pe cardul Revolut

  • Peste 138.000 de utilizatori români au deschis pușculițe digitale Vaults în aplicația Revolut;
  • În total în România au fost deschise peste 214.000 de pușculițe digitale;
  • Românii pot strânge bani în pușculițele digitale în 30 de monede și 5 criptomonede.

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 960.000 de utilizatori în România, anunță că românii au strâns peste 58 de milioane de euro cu ajutorul pușculițelor digitale care pot fi deschise în aplicație.

Banii direcționați către Vaults se află întotdeauna la dispoziția utilizatorilor și pot fi oricând transferați în conturile principale, de unde pot fi cheltuiți. Clienții Revolut pot să depună bani într-o pușculiță digitală prin rotunjirea fiecărei tranzacții și transferul automat al mărunțișului, prin programarea de plăți recurente sau printr-o singură contribuție.

Peste 100.000 de utilizatori dețin pușculițe digitale active, în care au economisit până la momentul de față peste 27.000.000 RON pentru diferite nevoi.

De altfel, leul este moneda preferată de români atunci când vine vorba de economisire în Vaults. Pe locul al doilea în topul preferințelor se află euro, cu peste 4.253.000 EUR strânși în Vaults, urmat fiind de dolarul american, cu o valoare totală a depozitelor din Vaults de 1.016.349 USD.

În plus, românii sunt atrași și de criptomonede – ei au pus deoparte echivalentul a peste 206.000 EUR în BTC,  136.528 EUR în XRP (Ripple), dar și 80.424 EUR în ETH.

Utilizatorii Revolut din România aleg să strângă bani în Vaults în diferite scopuri. În 2019, cei mai mulți au strâns bani pentru vacanțe, criptomonede și cadouri de Crăciun, iar cei mai optimiști au început să pună bani deoparte pentru o mașină sau o casă.

La nivel global, utilizatorii Revolut au creat peste 2,1 milioane de pușculițe digitale Vaults, dintre care 1,2 milioane sunt active. În momentul de față, valoarea banilor depuși în Vaults se ridică la 150 de milioane de euro. Principalele monede în care sunt deschise pușculițe digitale Vaults active sunt EUR, cu 51% din total, GBP, cu 25% din total și RON, cu 8.31%.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...