Românii au reînceput să caute oferte de joburi peste hotare

Germania este țara aleasă de cei mai mulți (o treime) dintre cei care vor să plece la muncă în străinătate

Cu peste 10.000 de aplicări pe platforma eJobs de la 1 septembrie și până acum, aceasta se anunță a fi luna cu cei mai mulți candidați care caută să lucreze peste hotare.

În funcție de nivelul de experiență, categoriile mid level (2-5 ani de experiență) și entry level (maximum 2 ani de experiență) aplică cel mai mult la joburile postate de angajatorii străini.

Urmează cei foarte tineri, fără niciun fel de experiență, în timp ce doar 20% dintre aplicări aparțin specialiștilor cu nivel de senioritate și managerilor.

Germania este țara aleasă de cei mai mulți (o treime) dintre cei care vor să plece la muncă în străinătate. Urmează Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie, în timp ce Spania și Italia au fost detronate de Irlanda, Austria, Danemarca sau Norvegia.

Domeniile către care merge cel mai mare număr de aplicări sunt transport / logistică / import – export, retail, producție, turism, industria alimentară, construcții, servicii și agricultură.

Nu există o oglindire fidelă în domeniile pentru care companiile din străinătate caută cei mai mulți candidați, în condițiile în care cele mai multe joburi postate de aceștia sunt în construcții, producție, transport, energie, industria navală și aeronautică, auto, industria alimentară și servicii.

În ceea ce privește limbile străine pe care trebuie să le stăpânească, cel mai des menționate în anunțurile de angajare sunt engleza, germana, finlandeza, franceza și spaniola.

32.000 de joburi sunt, în acest moment, active pe eJobs.ro. Dintre acestea, aproape 3.000 se adresează candidaților care vor să lucreze în altă țară decât România.

CITEȘTE ȘI: Oferta de joburi a explodat în prima jumătate a anului 2022

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...