Românii au consumat peste 70 de tone de ciocolată Leonidas în 2022

Consumul de ciocolată își menține trendul crescător din ultimii ani, iar țara noastră intră în  topul țărilor cu cel mai mare consum de ciocolată premium din Europa, conform datelor Leonidas.

Rețeaua Leonidas din România a vândut peste 70 de tone de ciocolată in 2022, cu 60% mai mult față de anul precedent. Leonidas Dorobanți este pe primul loc în materie de vânzări, cu peste 24.000 de clienți pe an.

România ocupă locul 6 în Europa, la nivel de vânzări de ciocolată Leonidas, cu o cifră de afaceri de 2.5 milioane euro în 2022.

Lunile Februarie și Martie sunt printre cele mai importante în materie de vânzări. Doar în luna Februarie a acestui an vânzările în locațiile fizice Leonidas au crescut cu 20%, iar online au crescut cu 45%.

În anii trecuți asocierile clasice precum ciocolata cu lapte şi cremă ganache erau preferate de români, dar începutul de an a venit cu o creștere a cererilor de praline deosebite, în special cele cu arome fructate.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Leonidas a deschis o unitate pe Calea Victoriei și un magazin online

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...