Românii au cheltuit 1,8 miliarde de dolari pentru educație în 2020

În 2020, cheltuielile românilor pentru educație au ajuns la 1,8 miliarde dolari, iar până la finalul anului 2025 vor depăși 2,2 miliarde dolari, arată un raport PayU.

Conform raportului, România se află printre primele 15 țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile cu educația.

În acest moment, Europa Centrală și de Est reprezintă 11% din totalul pieței europene de educație digitală, iar potențialul de dezvoltare este uriaș.

O situație similară țării noastre o regăsim în Polonia, unde, până la finalul lui 2020 educația digitală a înregistrat o creștere de 39% față de anul precedent.

Situația se datorează pandemiei, după ce multe dintre activitățile care în mod normal se desfășurau fizic au fost adaptate pentru mediul online.

Astfel, sălile de curs fizice au fost înlocuite cu cele online, iar platformele digitale au fost cele care au făcut acest lucru posibil.

În plus, cei care aveau nevoie de traininguri sau oameni care își doreau să descopere și alte zone de formare profesională, cu toții au fost nevoiți să facă aceste lucruri în online.

Pe lângă platformele digitale un rol la fel de important l-au avut și dispozitivele electronice.

Vorbim de camere video, laptopuri, tablete sau chiar telefoane mai performante, care au facilitat accesul către platformele digitale.

Cele mai folosite platforme digitale în România pentru elevi și studenți sunt Moodle, Zoom și Google Classroom, cea din urmă reunind peste 41% din totalul ultilizatorilor din România.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...