România rămâne pe ultimul loc între statele UE la calitatea vieții

România ocupă locul 44 în clasamentul mondial, dar continuă să rămână pe ultimul loc între statele membre UE, potrivit Indicelui de Progres Social privind calitatea vieții și bunăstarea socială.

România înregistrează 78,41 de puncte din 100, un scor ușor mai ridicat față de anul precedent.

Conform acestuia, se clasează în rândul țărilor din a treia categorie din clasament, după Argentina, Ungaria și Bulgaria.   

În clasamentul mondial, România se regăsește în primele 50 de țări la toate cele trei categorii analizate, nevoi de bază (locul 41), oportunități (locul 45) și bunăstare (locul 50).

Țara noastră a obținut cele mai bune scoruri pentru accesul la comunicații și informații (locul 35), siguranța personală (locul 38) și drepturile personale (locul 41).

La polul opus, România a înregistrat punctaje mai slabe la incluziune (locul 85), sănătate și bunăstare (locul 81) și acces la educația de bază (locul 73).

În 2021, pe primele locuri în clasament sunt Norvegia, Finlanda și Danemarca, iar pe ultimele, Ciad, Republica Centrafricană și Sudanul de Sud.

Indicele de Progres Social (IPS) măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din 168 de țări, în baza analizei a trei dimensiuni: nevoile de bază, bunăstare și oportunități.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...