România poate atrage investiții de cel puțin 2 miliarde euro până la finalul anului

Între companiile care intenționează să investească în România în perioada următoare se numără grupuri din Italia, Germania, Franța și SUA

Ca urmare a noului context geopolitic, România ar putea atrage noi investiții de până la 2 miliarde euro până la finalul anului, conform datelor publice și negocierilor existente în piață la jumătatea anului, analizate de ONV LAW.

Potrivit analizei, România avansează pe un trend ascendent în ceea ce privește atractivitatea, volumul investițiilor străine crescând cu peste 50% până la jumatatea anului curent.

Războiul declanșat în Ucraina a schimbat perspectiva investițiilor străine regionale, iar România se numără acum printre țările care absorb o mare parte a capitalului străin disponibil, alături de Polonia.

Alături de noi investiții preconizate, mai multe companii și-au relocat sau au în plan să își mute activitatea din Ucraina sau Rusia în țara noastră, ceea ce reprezintă de asemenea noi investiții locale.

București, Moldova și zonele din vestul României sunt preferate de investitori

Domenii precum sectorul automotive, IT&C, retail sau logistic sunt cele în care se prefigurează noi investiții, iar zonele care prezintă interes pentru investitori cu capital străin sunt București, Banat și Crișana, datorită apropierii de vestul Europei, dar și cele din Moldova, din vecinătatea Ucrainei.

Deja 4 companii din Ucraina și Rusia au anunțat relocarea activităților în zona de sud a României.

Și sectorul agribusiness va înregistra o creștere a investițiilor străine în perioada următoare, în special pentru producția de îngrășăminte sau procesare.

Între companiile care intenționează să investească în România în perioada următoare se numără grupuri din Italia, Germania, Franța și SUA.

CITEȘTE ȘI: Investițiile străine directe în România, afectate de pandemia Covid-19

- publicitate -