România poate ajunge la 50.000 de cazuri pe zi de infectare cu Sars-Cov-2

Medlife arată că România poate ajunge la 50.000 de cazuri pe zi în următoarele două săptămâni, în condițiile unei testări adecvate.

Predicția vine după ce Medlife a identificat alte 137 cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron dintr-un lot de 175 de probe selectate în mod aleatoriu de la pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2 prin test PCR.

Conform reprezentanților companiei, numărul suspiciunilor este mai mult decât dublu (de la 35% pe lotul evaluat săptămâna trecută, la 78% pe lotul studiat în această săptămână).

Probele suspecte provin din Cluj – 68, București – 37, Timiș – 22 și Brașov – 10. Acestea urmează să fie secvențiate în cursul săptămânii viitoare pentru o confirmare fermă.

Până astăzi, autoritățile au anunțat 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Mai mult, 6.036 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 26 de decese.

CITEŞTE ŞI: No jab, no job! Starbucks și Citigroup vor cere angajaților să se vaccineze

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...