România ocupă ultimul loc în UE și la educație financiară

Este o obișnuință ca România să fie codașa Uniunii Europene la diverse capitole, iar educația financiară nu face excepție. Țara noastră este pe ultimul loc cu o rată de 21%, față de media europeană de 52%.

De altfel, planificarea financiară se numără printre activitățile cel mai des amânate de români, la egalitate cu mersul la dentist, conform unui studiu Aegon.

La polul opus, în rândul activităților preferate de co-naționali se află mersul la cumpărături și vizitele la rude.

Totuși, familiile moderne (părinți 30-44 ani, cu studii și venituri medii sau mari) știu exact ce venituri generează (79%) și și-au făcut o rutină din a plăti întotdeauna facturile la timp (90%).

Cei mai mulți își administrează cu responsabilitate veniturile pe termen scurt, ceea ce îi lasă descoperiți când vine vorba de „bani albi pentru zile negre”.

Un procent de 60% dintre români nu au un plan de rezervă în caz de boală sau accident, iar 70% dintre aceștia nu știu ce consecințe financiare ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea într-un accident.

MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS |

CITEȘTE ȘI: Un nou tip de fraudă cu smartphone-uri pe site-urile de anunțuri

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...