România ocupă un îngrijorător loc 77 din 145 de țări privind inegalitatea între sexe, potrivit unui studiu realizat de World Economic Forum.
Specialiștii prevăd că, la nivel mondial, aceste decalaje între bărbați și femei ar putea dispărea abia după 118 ani.
Studiul internațional a luat în calcul participarea economică și oportunitatea, realizările educaționale, speranța de viață și puterea politică.
În România, Asociația Happy Moms, condusă de Dana Lupșa, a încurajat peste 6000 de femei, majoritatea dintre ele tinere mămici, să pornească pe drumul antreprenoriatului.
„La ora actuală, 36% dintre firmele noi din România sunt înființate de femei, mult peste media Uniunii Europene, de 26%. Totodată, peste 240.000 de firme înființate de doamne generează peste 740.000 de locuri de muncă”, declară Dana Lupșa.
Afacerile mamelor au prosperat în timpul pandemiei
În timpul pandemiei, mămicile-antreprenor au dovedit că se pot adapta imediat noilor condiții și unele chiar și-au mărit cifrele de afaceri.
În plus, a fost demarat inclusiv un grup de suport emoțional și au fost puse la dispoziția comunității zeci de webinarii gratuite și sute de ore de servicii de consultanță în afaceri oferite gratuit celor peste 1500 de femei din comunitate.
În ultimele două săptămâni, comunitățile de mămici-antreprenor au crescut cu sute de membre noi, numai în Brașov peste 400.