România – Islanda, duelul zecilor de milioane de euro

UEFA a decis care sunt meciurile turneelor de calificare la Campionatul European din vara anului 2020, acolo unde și România va juca contra Islandei. Jucători cotați cu zeci de milioane de euro vor fi adversari pe 26 martie 2020, în semifinalele barajului de calificare la turneul final.

Selecționata de fotbal a României a ratat șansa de a se califica direct la Campionatul European din 2020 ca urmare a participării în Grupa F a preliminariilor. Până la urmă nu este o situație tocmai tragică, pentru că spre deosebire de alte dăți, acum tricolorii au mai primit o ocazie de a se califica la Euro. În primăvară aceștia urmează să întâlnească Islanda, la Reykjavik, în semifinalele turneului de baraj. Dacă reușesc să câștige meciul cu surpriza ultimelor turnee finale, atunci vor juca cu învingătoarea duelului dintre Ungaria și Bulgaria.

Ambele au ratat calificarea în urma disputării preliminariilor. Islandezii au terminat pe locul al treilea în Grupa H, cu 19 puncte. În fața lor s-au clasat naționalele de fotbal ale Turciei și Franței. În schimb, România a fost a patra în Grupa F, în spatele unor formații precum Spania, Suedia și Norvegia. De asemenea, și agențiile de pariuri văd un meci echilibrat în primăvara anului viitor. Conform Fortuna, sponsor oficial al echipei naționale și unul dintre operatorii cei mai populari de pariuri online legal în România oferă o cotă de 2.20 pentru succesul nordicilor. România are o cotă puțin mai mare pentru un eventual succes, respectiv 3.25, dar este o cotă normală pentru o echipă care joacă în deplasare.

De asemenea, Fortuna este unul dintre operatorii de pariuri sportive din România care oferă servicii de pariuri sportive și casino. Accesând site-ul poți paria direct de pe dispozitivul tău mobil pe meciul echipei preferate sau poți accesa jocul la păcănele favorit.

România – Islanda, valoarea celor două loturi este aproape egală

Sportul islandez este într-o continuă creștere și totul ca un rezultat al reformei care a început în urmă cu mai bine de zece ani. În 2016, nordicii s-au calificat pentru prima oară în istorie la Campionatul European și în 2018 la primul Campionatul Mondial de Fotbal, atunci când le-au devenit simpatici fanilor fotbalului. Astfel, aceste performanțe au ridicat substanțial valoarea lotului antrenat de Erik Hamren, care acum este cotat la 83,6 milioane de euro. Aproape jumătate din această sumă valorează capitanul Gylfi Sigurdsson, jucătorul celor de la Everton, din prima ligă de fotbal din Anglia. El este cotat la 35 milioane de euro.

În jurul acelei sume este cotată și echipa națională a României. Tricolorii valorează 81,9 milioane de euro. Este o sumă apropiată, la care site-urile de specialitate le-a cotat pe cele două naționale care au jucat și în preliminariile Campionatului European din 2020. Însă, dintre toți jucătorii care s-au folosit în preliminarii de către Cosmin Contra, unul singur depășește o valoare de piață de peste zece milioane. Răzvan Marin (Ajax Amsterdam) este cotat la 13,5 milioane de euro. Nu trebuie să ne mire, echipa sa de club este de departe cea mai valoroasă din Olanda, cu un lot de aproape 400 de milioane de euro. Doar anul acesta a arătat că este o echipă de top care știe să facă bani, vânzând de sute de milioane, către cluburi precum FC Barcelona și Juventus Torino.

Mirel Rădoi, noul selecționer al României

Evoluția timidă și clasarea pe locul 4 în Grupa F din preliminarii, l-a făcut pe Cosmin Contra să demisioneze. La nici două săptămâni de la acel eveniment, Federația Română de Fotbal l-a promovat pe Mirel Rădoi ca selecționer al echipei naționale a României. Acesta a venit de la selecționată de U21, acolo unde a reușit să se califice în semifinalele Campionatului European din 2019. Totodată, cu Rădoi la cârmă, România U21 s-a calificat din nou la Olimpiadă, după 55 de ani de așteptare.

„Barajul e un obiectiv intermediar! A contat părerea românilor, a celor din fotbal. Nu am putut rezista tentației. Nu sunt de acord când se spune că tinerii de la U21 nu pot face față la națională. Nu sunt sigur ca ne vom califica la EURO. Vă promit că atitudinea se va schimba. În fotbal există risc”, a spus acesta la conferința sa de investire ca antrenor al naționalei mari.

Islanda și România s-au mai întâlnit de două ori până în momentul de față, în campania de calificare pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 1998. Atunci, Gheorghe Hagi & Co. câștigau cu 8-0 la general, 4-0 acasă și 4-0 în deplasare.

Islanda – România, din barajul de calificare la Campionatul European din 2020 este programat să se dispute pe 26 martie 2020, la Reykjavik, de la ora 21:45.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...