România a pierdut mai multe locuri de muncă decât în criza economică trecută

România a pierdut într-o lună mai multe locuri de muncă decât în perioada de criză economică, iar închiderea intermitentă a activităţilor economice poate asigura o opţiune viabilă pentru diminuarea efectelor negative din economie, se arată într-un comunicat CONAF.

De la declanşarea stării de urgenţă şi până în prezent, conform raportărilor oficiale, România a pierdut peste 1.000.000 de locuri de muncă, mai multe decât cele 700.000 de locuri de muncă pierdute în 4 ani, între 2008-2012.

Ultima raportare a Ministerului Muncii cifra numărul contractelor suspendate la 1.005.552, din care peste 292 mii în industria prelucrătoare, peste 196 mii în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehicolelor şi motocicletelor, restul de peste 100 mii în hoteluri şi restaurante. Dacă la acest număr adăugăm cele 209.851 contracte de muncă încetate în comerţ, industrie prelucrătoare şi construcţii, avem tabloul complet al situaţiei şomerilor din România.

În SUA, aproximativ unul din zece angajaţi, reprezentând 16,8 milioane de oameni, şi-au pierdut locul de muncă în ultimele trei săptămâni pe fondul crizei economice generate de coronavirus. Datele reprezintă cele mai multe locuri de muncă pierdute în cea mai scurtă perioadă, din 1948 încoace.

Efectele economice ale pandemiei de coronavirus estimează că, în următoarele trei luni circa 195 milioane de locuri de muncă full-time se vor pierde la nivel global, conform unei analize a Agenţiei pentru Muncă din cadrul Naţiunilor Unite.

- Publicitate -

Moon Resorts, afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro în 2024

În 2024, Moon Resorts a realizat afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro și își propune ca până la...

Cea mai mare fabrică de BCA din Europa se află la Iernut, județul Mureș

DVI Production, deținătorul brandului FORTEM, producător de elemente liniare de zidărie, deschide în județul Mureș, la Iernut, o nouă...