Româncele consideră că nu au suficient timp liber pentru odihnă și relaxare

44% dintre românce au declarat că dedică o oră sau mai puțin pe zi exclusiv relaxării

Cu o majoritate de 76%, româncele consideră că nu au suficient timp liber pentru odihnă și relaxare, arată un studiu realizat de Morphy Richards.

Dintre acestea, 44% au declarat că dedică o oră sau mai puțin pe zi exclusiv relaxării (apelând la vizionarea filmelor și serialelor, mers la sală, citit, plimbare în natură, ieșiri cu prietenii).

În ceea ce privește orele necesare de somn, doar 16% au declarat că reușesc să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte, necesarul recomandat pentru un somn sănătos al unui adult.

5 din 10 românce dedică peste 5 ore pe săptămână curățeniei și doar 1,93% au declarat că nu se ocupă de menținerea curățeniei în casă, pentru că beneficiază de ajutor.

În ceea ce privește timpul dedicat gătitului și pregătirii meselor, jumătate din respondenți au declarat că aleg să combine gătitul o dată pe săptămână cu mâncatul în oraș, în familie.

Pe de altă parte, doar 7% din femeile românce nu gătesc deloc. Când vine vorba de responsabilitățile casnice în cuplu, doar 14% împart programul de curățenie cu partenerul.

Momentele zilei pe care româncele le dedică relaxării sunt variate, majoritatea (34%) considerând servirea cafelei de dimineața momentul lor de liniște, în care nu sunt solicitate.

Un procent asemănător dintre respondenți declară că reușesc să își dedice timp pentru divertisment și relaxare doar seara, după programul de muncă.

O descoperire interesantă este faptul că 9 din 10 românce nu consideră pauza de masă de la birou un moment de relaxare, iar o pondere de 17% declară că reușesc să se relaxeze și să se odihnească doar atunci când dorm. 

CITEȘTE ȘI: România este cea mai bună țară din Europa în care să faci un copil

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...