Româncele au stabilit un nou record de investiții la bursă prin XTB

De asemenea, în contextul unei volatilități majore pe burse, ponderea femeilor în rândul clienților noi a atins, în 2022, un nivel record, de 16%

Româncele dețineau, la finalul anului trecut, cea mai mare pondere a investitorilor pe piețele financiare din toate țările unde funcționează platforma XTB, respectiv de 26%.

Femeile din România au fost urmate în clasament de cele din Marea Britanie, cu o pondere de 14% din totalul investitorilor. Cel mai mic procent de femei în rândul investitorilor este în Cehia, Franța și Germania, sub 10% din total.

sursă grafic: XTB

Datele XTB mai arată că o femeie activă în piața financiară are vârsta medie de 37 de ani, în timp ce la bărbați vârsta medie este de 35 de ani. Modul de plasare a investițiilor constituie însă cea mai mare diferență.

Astfel, în rândul bărbaților, investițiile ultimilor ani s-au făcut mai des prin intermediul dispozitivelor mobile. Pe de altă parte, aproximativ 59% dintre tranzacțiile inițiate de femei au fost prin intermediul unui computer.

În privința tipului de acțiuni, în perioada 2020-2022, femeile au ales să investească în companiile mari de tehnologie, cu precădere Palantir Technologies, Tesla și Apple.

Interesant este că în țările din regiune, investitoarele au preferat acțiuni ale unor companii locale precum Allegro și CCC (Polonia) sau CEZ în Cehia.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: XTB: Cele 79,9 miliarde euro, impuls economiei afectate de Covid-19

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...