Romaero va echipa și întreține elicopterele Sikorsky Black Hawk

România va găzdui un Centru de Echipare și Întreținere a elicopterelor civile și militare Black Hawk, conform unui Memorandum de Înțelegere semnat la București.

În continuarea acordului semnat între Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, și Romaero, în martie 2018, noul Memorandum de Înțelegere reiterează angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialiști cu înaltă calificare, programe educaționale bazate pe tehnologie, oportunități de cercetare și dezvoltare și beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei românești.

De asemenea, noul acord ar putea conduce la executarea de către Romaero a operațiunilor de personalizare și modernizare a elicopterelor Black Hawk operate în România și, ulterior, în Europa Centrală și de Est.

Producătorul de elicoptere Black Hawk, PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin și una dintre cele mai importante companii din industria aerospațială din Polonia, va colabora cu Romaero pentru a dezvolta planul centrului de mentenanță din București.

Acesta va deveni baza operațiunilor care ar putea deservi viitoarea flotă de elicoptere multi-rol Black Hawk, achiziționate de guvernul României, dar și aparținând altor operatori, pentru misiuni civile și militare. 

12 elicoptere produse în Polonia pentru MAI

PZL Mielec va oferta către Ministerul Afacerilor Interne al României o tranșă inițială de 12 elicoptere multi-rol Black Hawk, ca parte a programului național de înzestrare cu elicoptere medii/grele, destinate misiunilor maritime și terestre.

Cele 12 aeronave vor fi fabricate în Polonia, unde PZL a produs deja elicoptere pentru 17 clienți internaționali, începând cu anul 2010.

Elicopterul Sikorsky Black Hawk este singura aeronavă multi-rol oferită României, produsă în Europa, conform standardelor militare.

Elicopterele Black Hawk operează la ora actuală în peste 30 de state.

În Austria, Polonia, Slovacia și Suedia acestea îndeplinesc roluri pe plan intern sau în cadrul operațiunilor NATO, inclusiv ajutor umanitar, căutare și salvare, transportul trupelor și intervenții în situații de urgență.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...