Rodbun primește o finanțare de 30 milioane lei de la CEC Bank

În structura acționariatului Rodbun a intrat recent Daniel Dines, CEO și fondator al UiPath, care a achiziţionat un pachet de 9,57% din pachetul de acțiuni

CEC Bank a acordat grupului de firme Rodbun linii de finanțare în valoare cumulată de 30 milioane lei. Banca a făcut parte și din consorțiile care au acordat finanțări sindicalizate grupului începând din 2018.

Anul acesta grupul Rodbun împlinește 20 de ani și este cel mai mare furnizor de inputuri agricole (semințe, îngrășăminte) pentru micii fermieri, cu peste 6.400 de clienți și o rețea națională de 40 de magazine agricole și fito-farmacii, 100 de agenti de vânzări și peste 1.000 de promotori.

Grupul operează 9 ferme proprii în care se produc semințe și se testează tehnologii agricole, lucrând o suprafață cumulată de 6.600 de hectare și operând facilități logistice cu o capacitate de depozitare de circa 73.000 tone.  

Recent, în structura acționariatului Rodbun a intrat Daniel Dines, CEO și fondator al UiPath, care a achiziţionat un pachet de 9,57% din pachetul de acțiuni al grupului prin Ice Vulcan Properties.

Grupul este activ și în zona inovației și digitalizării, prin platforma Nextfarm, care facilitează maximizarea producției și optimizarea consumului de inputuri folosind tehnologii inovatoare.

Printre acestea se numără imagini prin satelit care sunt procesate cu tehnologii avansate și avertizează în cazul apariției unor boli/deficiențe, corelarea datelor de producție cu cele meteo.

CITEȘTE ȘI: CEC Bank a acordat în primul semestru finanțări noi de 5,25 miliarde lei

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...