ROCA X a dublat numărul de tranzacții și valoarea acestora în 2021

În 2021 ROCA X a dublat numărul de tranzacții și valoarea acestora după ce a investit 3,5 milioane euro în 7 startup-uri noi și a avut 10 runde follow on.

În plus, capitalul disponibil a fost triplat, de la 4 la 12 milioane euro.

Mai mult, compania a obținut înregistrarea EuVECA ce permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul UE.

2022 a început la fel de promițător, cu cea mai mare tranzacție a ROCA X, prin care a contribuit cu 900.000 euro la accelerarea adopției pe piața din US a BunnyShell.

Investițiile pe care ROCA X le-a făcut în 2021 au fost: IFactor, MocApp, Bonapp.eco, Benefito Mobile, AgUnity, Teleport, SuperOkey.

În 2022, prima investiție a mers către BunnyShell, un start-up românesc specializat în dezvoltarea de tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud.

De finanțările de tip follow on au beneficiat o mare parte din start-up-urile din portofoliu, printre care Kinderpedia, Code of Talent, Frisbo, Miluu, Medicai, Xvision.

De la lansare și până în prezent, echipa ROCA X a susținut în total 25 start-up-uri, dintre care 10 au primit și o rundă superioară de finanțare.

CITEȘTE ȘI: ROCA Industry preia pachetul majoritar al Eco Euro Doors

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...