ROCA devine acționar majoritar SC Electroplast SA

ROCA, prima platformă de investiții și management dedicată companiilor românești, a devenit cel mai mare acționar al SC Electroplast SA, un brand românesc cu o tradiție de peste 25 de ani, aflat în top 10 producători de cabluri și lider pe piața de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară.

Până la sfârșitul anului curent, ROCA își propune să obțină certificările necesare exportului în Germania și Austria, pentru 2020 fiind planificată expansiunea internațională în aceste piețe externe și nu doar.

ROCA a preluat acțiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare și fire electrice pentru aplicații industriale. Împreună cu acționarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare între cele două entități. Pentru finalizare, tranzacția mai are nevoie doar de avizul Consiliului Concurenței.

„Suntem bucuroși să avem alături un investitor experimentat și avem convingerea că ROCA va deveni partenerul puternic de care avem nevoie în activitatea noastră. Credem că expertiza și instrumentele pe care le oferă ROCA vor contribui la succesul proiectelor noastre și ne vor ajuta să atingem următorul nivel al dezvoltării”, a declarat Gavril Mureşan, CEO al companiei Electroplast.

În 2018, Electroplast SA a avut o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depășire a sumei de 90 de milioane de lei. Compania a intrat pe piața românească în 1993, are peste 100 de angajați și și-a construit de la înființare și până în prezent un portofoliu diversificat de clienți, printre care se numără Telekom, Compania Națională de Căi Ferate CFR , Siemens, Alstom Franța, VLG.

Produsele principale ale Electroplast sunt cablurile electrice din cupru sau aluminiu, cu o gamă de producție variată, atât în ce privește tipul și grosimea cablurilor cât și tipul de izolație folosită.

De asemenea, compania deține un laborator de încercări modern, acreditat atât de RENAR (organismul național de acreditare în domeniu) precum și de AFER (autoritatea feroviară română), pentru încercări aferente domeniului feroviar. Infrastructura, alături de sectoarele auto, energetic, comercial, industrial, construcții civile și telecomunicații sunt principalele domenii de folosire a cablurilor fabricate de companie.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...