Platforma de investiții ROCA a anunțat cea mai recentă tranzacție, intrarea în acționariatul RDF Arad SA, companie arădeană cu experiență și tradiție pe piața agricolă și o prezență semnificativă la nivel regional.
RDF a fost înființată în anul 1995 și până în prezent a dezvoltat patru linii de business distincte. Pe lângă activitatea de distribuție, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializând în jur de 100.000 to cereale/an. Compania deține toată infrastructura necesară în vederea acoperirii întregului lanț de producție.
Pentru perioada următoare, strategia de dezvoltare pe care ROCA alături de RDF SA urmează să o implementeze vizează extinderea activităților companiei către o nouă piață din proximitate dar și digitalizarea activității și implementarea de soluții tehnice inovative care să ofere companiei un avantaj competițional. Viitorul agriculturii în Romania este, în viziunea ROCA, unul digitalizat.
Pentru județele Timiș și Arad, RDF este unul din principalii distribuitori de input-uri agricole (îngrășăminte chimice, semințe și pesticide. Pentru îngrășăminte chimice, compania colaborează atât cu furnizori interni, cât si cu producători externi de la care face import direct.
„Încă de la înființare, în dezvoltarea RDF a fost investit exclusiv capital românesc și, prin această asociere, mă bucur că RDF rămâne în continuare o companie cu 100% capital românesc. La momentul actual suntem la mijlocul implementării unui proiect de 2,5 milioane euro, în plin proces de creștere a investițiilor și per total într-un trend ascendent de dezvoltare. Pentru viitor, împărtășim aceeași viziune cu noul nostru partener, Platforma ROCA. Intenția noastră comună este de a accelera procesul de dezvoltare a RDF, de a face din RDF un jucător și mai important în piața agri și de a consolida relațiile comerciale atât cu furnizorii cât și cu clienții”, a declarat Florin Deznan, CEO și fondator RDF SA.
România are 13,9 milioane de hectare de suprafață agricolă utilizată, care ne situează pe locul 6 în Uniunea Europeană. Mai mult, suntem în top 10 cei mai mari exportatori de porumb din lume, respectiv pe locul 9 în topul global al exportatorilor de grâu, cu un potențial uriaș pe zona de agribusiness.
În agricultura românească activează în prezent 12.727 de companii specializate în cultivarea plantelor, care au generat, anul trecut, peste 64% din totalul afacerilor din agricultură.