ROCA anunță cea de-a treia sa investiție: TREMOT

ROCA, prima platformă de investiții și management destinată companiilor românești în dificultate, a semnat ce-a de-a treia tranzacție, cu Tremot, unul dintre principalii jucători de pe piața procesatorilor și exportatorilor de produse apicole din România.

Compania TREMOT DOBRE ȘI FIII, înființată în 1992, are o capacitate de procesare a mierii de aprox. 3000 tone pe an, cu o bază de colectare de aproximativ 2.000 de apicultori, care produc și livrează numai miere pură românească, foarte apreciată la export. Investiția ROCA vine să rezolve dificultatea financiară a companiei și va susține dezvoltarea Tremot în noi domenii, precum retail și HoReCa.

„Ne-am câștigat clienții interni și externi prin comercializarea de produse apicole de înaltă calitate, adevărate alimente-medicament. ROCA este exact soluția de care aveam nevoie acum, dar și pentru a crește în viitor. Demonstrăm împreună că se poate și că inițiativa românească, mai ales pentru produsele absolut necesare unei vieți sănătoase, va realiza miracolul. Țara noastră se poate îmbogăți dacă se va înțelege că cea mai bună soluție este încurajarea capitalului românesc, iar în domeniul  agricol și alimentar, cu precădere dezvoltarea de produse foarte căutate, BIO și premium, autentic naturale, așa cum sunt produsele Tremot. Alături de ROCA, demonstrăm în continuare că se pot găsi soluții pentru un business sănătos în România,ˮ declară Traian Dobre, antreprenorul care a pus bazele afacerii de familie Tremot, acum mai bine de 25 de ani.

România se află pe locul 4 la producția de miere din UE, cu un nivel anual cuprins între 24.000 de tone și 35.000 de tone, în funcție de condițiile meteo. Din punct de vedere al calității, mierea românească se plasează pe primele locuri în preferințele consumatorilor – este foarte apreciată, atât pe piața intracomunitară, cât și în țări asiatice (Japonia, Coreea de Sud, etc.) – aproximativ 80% din producția apicolă a firmei este dirijata  la export sau livrărilor intracomunitare

Rudolf Vizental, CEO ROCA: Încă de la început ne-am propus ca strategie de business ca 30% din investițiile noastre să fie în domeniul agro-alimentar. Această oportunitate de a salva o companie de tradiție, aflată însă în dificultate, ne oferă multe opțiuni de dezvoltare. ROCA va susține atât creșterea activității de export de miere, cât și dezvoltarea în domeniul retail și HoReCa, cu gama de produse naturale sub brand propriu, convenționale și BIO. Nu vom face niciodată rabat de la standardul ridicat de calitate pe care l-a impus mereu dl. Dobre și care l-a făcut apreciat și respectat în această industrie.”

Compania Tremot activează preponderent în piața europeană, cu livrări în Germania, Italia, Franța, Spania, Austria, Polonia, dar și în afara UE: SUA, China, Japonia, Indonezia, Singapore, Iordania.

Tremot este ce-a de-a treia tranzacție a platformei de investiții ROCA, alături de brandul S-Karp, o companie din Brașov producătoare de pantofisport și urban, precum și de Frigotehnica, lider local în domeniul tehnologiei frigului comercial și industrial.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...