ROCA a intrat în acționariatul SINTEZA SA

Platforma de investiții ROCA a intrat în acționariatul SINTEZA SA – companie care continuă o activitate industrială cu profil chimic cu o vechime pe piață peste 115 ani – achiziționând un pachet de 11.900.266 de acțiuni, reprezentând 18% din companie.

SINTEZA SA este continuatoarea tradiției și activității primelor companii chimice din România și se ocupă în prezent cu producerea și comercializarea produselor chimice organice de bază.

„SINTEZA este o provocare și oportunitate pentru ROCA, având în vedere atât responsabilitatea pe care o resimțim față de istoricul și prestigiului companiei, cât și a potențialului acesteia de dezvoltare. Avem încredere ca in viitorul apropiat, cu implicarea noastră, activitatea companiei va fi extinsă și că industria chimică din Oradea și din România va avea o etapă nouă de dezvoltare” a declarat Alex Savin, Membru al Investment Board ROCA și project managerul care s-a ocupat de intrarea SINTEZA în portofoliul ROCA.

SINTEZA SA are linia de producție la standard de calitate necesar pentru a putea livra produse ce întrunesc cererea de export. Principalul produs la companiei este acidul benzoic, produs folosit ca bază pentru de produse chimice folosite in industria alimentara, industria îngrășămintelor chimice, industria farmaceutică și industria maselor plastice.

În viitorul apropiat ROCA își propune să contribuie la dezvoltarea unei strategii pentru extinderea si eficientizarea activității SINTEZA SA. Punând la bătaie experiența în business, know-how-ul și buna înțelegere a pieței, ROCA va susține creșterea companiei.

SINTEZA a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 27 de milioane RON, în creștere față de anii anteriori.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...