Rieker închide fabrica din Lugoj, județul Timiș

Fabrica de pantofi Rieker Lugoj va fi închisă în perioada următoare iar compania își va lichida capacitățile de producție din România.

În urma unei analize, conducerea companiei a ajuns la concluzia că mai mulți factori fac „nerentabilă și nesustenabilă producerea unei cantități prea mici de pantofi, raportată la costurile în creștere.”

Într-o scrisoare către parteneri, citată de Ziua de Vest, reprezentanții Rieker arată că principala cauză a închiderii fabricii din Lugoj vine din lipsa de forței de muncă calificată: „Piața muncii este extrem de dinamică și competitivă în județul Timiș. Ne confruntăm cu lipsa forței de muncă calificată în domeniul confecții încălțăminte din cauza absenței școlilor profesionale. Cu toate că numărul actual al angajaților nu depășește 700, rezultă o fluctuație foarte mare, din ce în ce mai accentuată în ultimii ani, circa 40% din angajați fiind noi, ceea ce duce la o scădere a calității produselor. Productivitatea muncii, de asemenea, este în scădere.”

La aceasta se adaugă costurile de transport și utilități sunt foarte ridicate: „Aproximativ 65% din personalul angajat face naveta cu 11 autobuze din localitățile din jurul Lugojului, unele autobuze aducând angajații chiar și de la 70 de kilometri, ceea ce înseamnă, de asemenea, costuri însemnate. Un alt aspect important este costul tot mai ridicat al utilităților, confruntându-ne cu o creștere de 35% în ultimele 3 luni.”

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...