Rezultate peste asteptari în 2022 pentru companiile listate la Bursa din Bucuresti

Fata de anul 2021, a crescut semnificativ numarul companiilor listate la bursa care au raportat cifra de afaceri si profit in crestere, numarul lor fiind semnificativ, arata datele BVBescu.

Aproape 9 companii din 10 au raportat o cifra de afaceri semnificativ mai mare, comparativ cu 4 din 10, la finalul lui 2021. 7 companii din 10 au raportat un profit semnificativ mai mare, fata de 6 din 10 la finalul lui 2021.

Doar 26% dintre companii au raportat un profit semnificativ mai mic, un procent similar se inregistra si la finalul anului 2021. S-a redus foarte mult numarul companiilor care au raportat cifra de afaceri sau profit similare cu cele inregistrate la finalul anului 2021 – sub 10%.

In ceea ce priveste datoriile curente, 7 companii din 10 au acumulat datorii pe termen scurt mai mari in anul 2022, semnificativ mai mult fata de doar 3 din 10, la finalul lui 2021.

Doar pentru 1 companie din 10 au scazut semnificativ nivelul datoriile pe termen scurt. Comparativ, la finalul lui 2021, 45% dintre companii au raportat datoriile pe termen scurt semnificativ mai mici.

Per ansamblu, cele mai multe companii par sa fi reusit sa includa cresterile de costuri in venituri, insa au profitabilitatea a avut usor de suferite.

Acest aspect este mai putin vizibil, deoarce cele mai multe companii au reusit sa isi creasca semnificativ veniturile in anul 2022, ceea ce a dus, in multe cazuri, la cresterea profitului, insa la scaderea marjei de profit.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Listări de peste un miliard de euro în patru ani la Bursă

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...