Rezolv Energy va dezvolta 2 parcuri eoliene cu o capacitate combinată de 600MW

Parcurile sunt localizate în județul Constanța, în comunele Adamclisi și Deleni, iar racordarea lor la rețea este comună

Producătorul de energie regenerabilă Rezolv Energy anunță dezvoltarea a 2 parcuri eoliene onshore cu o capacitate combinată de 600MW în România în parteneriat cu Low Carbon.

Capacitatea combinată a celor 2 parcuri eoline onshore plasează proiectul în topul celor cele mai mari de acest tip din Europa. Se estimează că vor genera energie verde pentru a alimenta 332.000 locuințe și va preveni acumularea a peste 220.000 de tone de CO2.

Low Carbon administrează proiectele de la Adamclisi și Deleni încă din 2020. Energy Rezolv a achiziționat pachetul majoritar de 51% și se așteaptă să finalizeze tranzacția până în trimestrul al doilea din 2023.

În ultimele luni, compania a anunțat alte 2 tranzacții majore: parcul eolian Vis Viva de 450MW situat la sud de Buzău, precum și parcul fotovoltaic de 1.044MW din Arad, care va deveni cel mai mare din Europa.

Astfel, capacitatea totală combinată a proiectelor Rezolv Energy în România ajunge la peste 2GW, respectiv 1GW de energie eoliană și mai mult de 1GW de energie solară, ceea ce înseamnă suficientă energie pentru a alimenta 974.000 de case.

CITEȘTE ȘI: Australienii de la Macquarie preiau activitatea CEZ România

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...