Rewe a susținut construcția unui triplex social

În perioada februarie-iunie 2016, REWE Romania sponsorizează construcția unui triplex în complexul Habitat din Moinești. La construcția triplexului vor participa, în perioada aprilie-iunie 2016, 250 de angajați ai companiei, familiile-beneficiar și voluntari internaționali Habitat for Humanity.

Investiția financiară făcută de REWE Romania în cadrul acestui proiect este parte din angajamentul pe care compania și l-a asumat în a oferi comunităților în care activează resurse sustenabile ce pot îmbunătăți calitatea vieții și de a crea șanse reale pentru un viitor mai bun, mai sigur, mai liniștit.

De 40 de ani, Habitat for Humanity a construit și reabilitat la nivel global peste 1 milion de locuințe, iar prin toate programele derulate a ajutat peste 6,8 milioane de persoane. În România, organizația a reușit să schimbe și să îmbunătățească viața a peste 64.000 de persoane prin construcții noi, reabilitări și renovări, asistență tehnică, campanii pentru prevenirea dezastrelor și training-uri de eficiența energetică.

Familia Vrânceanu, Curelaru și Bănică – cele trei familii care se vor bucura de căldură și siguranță unui nou cămin – au declarat că acest proiect reprezintă singura lor șansa de a-și clădi o viață fericită. Familiile beneficiar Habitat for Humanity muncesc alături de voluntari la construcția locuințelor și rambursează costul casei, la prețul materialelor de construcție, fără dobândă, fără profit, în rate lunare pe 20 de ani. Acești bani intră în Fondul pentru Umanitate, din care sunt ajutate alte familii.

Proiectul derulat implică voluntarii REWE Romania din cadrul centrelor companiei aflate la nivelul orașelor Ștefănesti și Turda. Cei implicați vor fi angrenați în procesul de construcție a locuințelor în cadrul a cinci grupe formate și vor avea sarcini clar definite: ridicarea pereților de cărămidă, debitat lemn pentru structura acoperișului, finisaje interioare, montat streașină, construirea atât a sistemului de preluare a apelor pluviale cât și trotuarelor perimetrale.

Grupul REWE

Grupul REWE este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de comerț și turism din Germania și Europa. Fondat în 1927, în prezent, Grupul REWE are 10.000 de magazine și 232.000 de angajați în 20 țări europene. În 2015, în Germania, Grupul REWE avea 10.000 de magazine, 226.000 de angajați și o cifră de afaceri de 38 miliarde de euro. În România, reteaua REWE numara 183 de magazine (175 de magazine Penny Market si 8 magazine XXL Mega Discount).

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...