Revine optimismul în piața imobiliară din Europa Centrală

Optimismul în piața imobiliară din Europa Centrală a revenit la nivelul înregistrat anterior pandemiei, potrivit studiului Deloitte Real Estate Confidence Survey for Central Europe 2021.

Aproape 40% dintre investitori estimează o îmbunătățire a climatului economic general în acest an, iar 48% mizează pe creșterea volumului tranzacțiilor.

Participanții la studiu consideră că sectoarele industrial/logistic și rezidențial sunt cele mai rezistente la efectele negative ale pandemiei.

56% dintre investitori se așteaptă ca sectorul industrial să fie cel mai competitiv în lunile care urmează din punctul de vedere al oportunităților noi de investiții în regiune.

Sectorul rezidențial destinat închirierilor a înregistrat o creștere importantă de atractivitate, numărul investitorilor care îl consideră prioritar aproape triplându-se de la 6%, înainte de pandemie, la 16%, în primul trimestru din 2021.

Mai mult, un sfert dintre investitori și 15% dintre dezvoltatori susțin că plănuiesc să se concentreze pe acest sector în 2021.

Aproximativ jumătate dintre participanții la sondajul din acest an estimează că randamentele se vor stabiliza, iar unu din patru se așteaptă la o creștere a acestora.

În privința evoluției cadrului fiscal aplicabil în domeniu, majoritatea participanților la studiu au așteptări optimiste, 56% dintre aceștia considerând că va rămâne stabil.

Alți 13% cred că se va îmbunătăți în următoarele luni, în timp ce 32% se așteaptă la o deteriorare.

Percepția este similară cu cea din al doilea trimestru al anului 2020, dar mult diferită față de cea din perioada anterioară pandemiei, când proporția celor pesimiști era de doar 13%.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...