Îți plac aromele dulci care ies din cuptor și iubești să ai delicii pentru a le împărtăși familiei, prietenilor și colegilor de muncă.
Cu toate acestea, urăști măsurarea precisă și anxietatea că produsele tale de patiserie sau deserturile pregătite nu vor ieși din cuptor așa cum este planificat.
Hai sa recunoaștem. Chiar și cele mai populare rețete de prăjituri, cozonaci și alte preparate pot ieși total greșit din cuptor, ocazional sau când totul este preparat fără a avea la îndemână cele necesare.
Astăzi oferim câteva sfaturi și trucuri de bază care vă vor ajuta să creșteți șansele de a avea prăjituri, brioșe și fursecuri perfecte de fiecare dată.
1) Gătitul este o artă, patiseria este o știință. La gătit, puteți arunca o mână de ierburi sau puțin mai mult unt, puteți face modificări pe măsură ce vă apropiați de final fără nicio catastrofă majoră la sfârșit. La patiserie, totul contează. Gândiți-vă la patiserie ca la chimie. O mică ajustare ar putea fi o catastrofă totală, dar nu o veți ști până nu scoateți tortul din cuptor. Când faceți ceva pentru prima dată, citiți rețeta cu atenție înainte de a începe. Urmați fiecare pas în amănunt. Nu modificați rețeta până nu ați făcut-o cu succes cel puțin o dată.
2) Măsurarea precisă. Nouă, românilor, ne place să folosim vechea școală în departamentul de măsurare, bazându-ne pe căni și linguri pentru a da proporțiile corespunzătoare. Cu toate acestea, bucătarii din toată lumea își măsoară ingredientele în funcție de greutatea metrică. Motivul este că o cană de făină poate varia în greutate în funcție de tipul de făină și de cât de tasată este aceasta. De aceea, făina măsurată greșit este cel mai adesea vinovatul produselor de panificație care nu cresc suficient.
3) Ingrediente de calitate. Diferite mărci de unt, iaurt, lapte și făină au niveluri variate de grăsimi și proteine. Aceste mici variații pot afecta foarte mult rezultatul produsului final. Utilizați mărcile recomandate în rețetă sau găsiți mărci care se potrivesc nevoilor dvs. și folosiți-le exclusiv, astfel încât să știți cum vor reacționa în preparatul dvs.
4) Temperatura ingredientului. Dacă o rețetă necesită unt rece, unt topit sau ouă la temperatura camerei, amintiți-vă că orice ajustare pe care o faceți va afecta rezultatul final. Diferența dintre a pune un aluat cu unt rece și unul cu unt cald este imensă, deoarece rezultă o reacție chimică complet diferită.
5) Cremă de unt și zahăr. Acesta este un pas extrem de important, care este trecut de multe ori cu vederea. Crema de unt și a zahăr înseamnă să puneți într-un bol cele două ingrediente și să le bateți cu viteză mare cu ajutorul unui mixer electric până când untul este pufos și zahărul se topește integral. Omiterea acestui pas afectează calitatea aerisită și ușoară a prăjiturii. Recomandăm amestecarea celor două ingrediente timp de 3-5 minute. Dacă în mod normal nu faceți acest lucru, veți observa imediat o diferență în prăjiturile și torturile dvs.
6) Fără sâmburi. Atunci când doriți să faceți un jeleu de fructe natural este foarte important să nu aveți sâmburi. Puneți fructele într-un blender profesional, amestecați bine timp de 3-5 minute și apoi strecurați totul într-o sită foarte fină. Sucul se poate folosi apoi împreună cu gelatină pentru a face jeleu cu fructe.
7) Untul pierde umezeala cu cât stă mai mult în frigider, ceea ce poate provoca uscarea produselor în timpul procesului de coacere. Cumpărați și folosiți cel mai proaspăt unt pe care îl puteți găsi. Verificați datele de pe ambalaj și selectați întotdeauna untul nesărat, deoarece sarea este un conservant.
8) Separarea ouălor. Cel mai bun mod de a separa ouăle pentru prăjituri este următorul – începeți cu ouă reci, crăpați-le pe blat, (crăparea pe partea laterală a bolului tinde să creeze mai multe bucăți din coajă) strecurați albușul prin degete și așezați gălbenușul în boluri separate. Îndepărtați orice resturi de coajă cu o furculiță.
9) Pentru crusta de plăcintă și pâinea rapidă lăsați aluatul să se odihnească la frigider timp de 30 de minute, pentru a fi mai ușor de manipulat.
10) Prăjirea nucilor. Prăjirea nucilor intensifică aroma, făcându-le să iasă în evidență în / sau pe produsele de patiserie. Întindeți nucile pe o foaie de copt într-un singur strat și prăjiți-le într-un cuptor de 180 grade C timp de aproximativ 10 minute. Agitați tava o dată în acest timp pentru a vă asigura că nucile se prăjesc uniform. Nucile sunt gata atunci când culoarea lor s-a intensificat și le puteți mirosi aroma.