În ultimul an, eMAG a reușit să reducă emisiile generate de operațiunile sale cu 8%, de la 9.993 tone în 2019 la 9.216 în 2020, potrivit calculelor Ernst&Young.
Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, eMAG a adoptat o serie de măsuri ce implică operațiuni cu o abordare sustenabilă.
Astfel, prin intermediul Easybox, nivelul emisiilor directe de carbon pentru operațiunile din România a fost redus semnificativ, cu 15,8%.
Impactul este generat de livrările last mile, având în vedere că un curier efectuează un singur traseu pentru livrarea unui număr mai mare de colete la easybox.
În acest fel, nivelul emisiilor este redus cu 95% în comparație cu o livrare standard, potrivit unui studiu din 2019.
eMAG va livra urban prin intermediul unei flote de 100 mașini electrice
Demersurile de reducere a nivelului de poluare din centrele urbane și de diminuare a amprentei de carbon au fost susținute și prin investiția în flota de autovehicule 100% electrice.
Până la sfârșitul anului 2021, eMAG are în plan extinderea flotei de mașini electrice la 100 de vehicule, care le vor înlocui pe cele convenționale.
Compania a investit în infrastructură cu impact redus asupra mediului, precum centrul logistic din comuna Joița care va fi alimentat în totalitate cu energie din surse regenerabile.
Acesta va dispune de un total de 40.000 de panouri fotovoltaice și de un proiect de împădurire pe o suprafață de 10 hectare.