Reinventează-ţi curtea, în câţiva paşi simpli

O curte poate să însemne o sursă inepuizabilă de consum de energie, dacă vorbim despre întreținerea sa, dar şi o porție uriașă de relaxare în natură. În funcţie de spaţiul disponibil, poţi transforma terenul din jurul casei într-un loc de relaxare, o grădină de flori sau legume, un atelier de lucru sau de creaţie. Totul este să fii dispus să munceşti şi să-ţi faci timp pentru anumite lucrări periodice.

Delimitează spaţiile

Împrejmuirea terenului este unul dintre primii paşi pe care îi face echipa de constructori, când începe zidirea unei case. Gardul din jurul gospodăriei îţi delimitează proprietatea de vecini şi este, în acelaşi timp, o carte de vizită. De jur împrejurul casei, gardul trebuie să fie nu doar estetic, ci şi trainic, oferindu-ţi un sentiment de siguranţă, în propria curte. În interior, parcela de teren poate fi împărţită tot prin garduri care au, de data aceasta, simplul rol de stabilire a unor spaţii. Poţi monta garduri cu plasă, ieftine, menite să delimiteze, spre exemplu, locul de joacă al copiilor, grădina de zarzavat, locurile în care creşti animale, o magazie sau un garaj.

Plantează

Nimic nu se compară cu o grădină frumoasă, atunci când vorbim despre amenajarea curţii. De la florile şi plantele ornamentale perene sau de sezon până la fructe și legume, grădina are un scop terapeutic, în sine. În primul rând, această activitate este o pasiune. La fel de importante sunt şi roadele, pe care le culegi în cazul legumelor şi fructelor, sau de care te bucuri, în cazul florilor. O grădină frumoasă şi bine întreţinută contribuie la aspectul plăcut al casei tale, căreia îi ridică valoarea de piaţă.

Desenează trasee

Timpul petrecut în curte depinde foarte mult de condiţiile meteorologice. Oricât de frumos ar arăta gazonul tău, să mergi pe el, prin ploaie, nu este chiar plăcut. Nici varianta betonului prin toată curtea nu este o soluţie, fiindcă scade din elementele naturale. O alegere de mijloc, în care te poţi implica personal, prin peisagistică şi execuţie,este trasarea de căi de acces, din dale sau blocuri de piatră. Va rezulta o potecă rustică şi practică, prin care vei lega zonele în care ajungi cel mai des. Poţi folosi piatră debitată special, cărămidă, lespezi de râu în formă brută sau pavaje confecţionate pentru trasee. Ține cont de materialul care îţi îmbracă locuinţa, astfel încât potecile din curte să devină o prelungire a stilului casei. Pe timp de noapte, căile de acces pot fi luminate de corpuri cu încărcare solară, estetice şi economice.

Adaugă o zonă de relaxare

Statul afară în curte nu înseamnă numai muncă. Relaxarea este la fel de importantă, de aceea, trebuie să amenajezi un spaţiu cu această destinaţie. Poate fi un foişor din lemn sau metal, o canapea sau o masă cu scaune. Sau toate la un loc: o bucătărie de vară, cu loc de luat masa şi spaţii de odihnă, de care să te bucuri de dimineaţa devreme, până după apusul soarelui. Ca să prelungeşti ziua petrecută în foişor, trebuie să te ocupi de iluminat. Acesta poate fi şi un element de design, dacă folosești ghirlande de becuri ce înconjoară întregul foişor.

Plăcerea de a-ţi bea cafeaua de dimineaţă sau a savura un pahar cu vin în curte, după o zi istovitoare de muncă, este nepreţuită. Pentru aceasta, trebuie să te îngrijeşti de delimitarea şi amenajarea spaţiilor şi de plantele care îţi înfrumuseţează grădina şi viaţa.

- Publicitate -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Românii au comandat anul trecut 365 de burgeri pe oră prin platforma Tazz

În 2024, preparatul preferat al românilor a fost burgerul, care a fost comandat, în medie, de 365 ori pe...

Centrul comercial Zacaria Retail Park Cisnădie se deschide anul acesta

Grupul Zacaria, specializat în dezvoltarea proiectelor rezidențiale și industriale, a demarat construcția primului parc de retail din portofoliu. Situat...