Record Park, primul proiect imobiliar mixt din Cluj – Napoca

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell a început construcția Record Park, primul proiect mixt de regenerare urbană din Cluj – Napoca.

Dezvoltarea proiectului se va face printr-o investiție de 42 de milioane de euro, finalizarea integrală a sa fiind programată pentru al doilea trimestru din 2020.

Record Park va include spații de birouri, comerciale și o componentă rezidențială, ancorate de o clădire istorică care va fi conservată și transformată într-un spațiu versatil pentru artă, tehnologie și spații de birouri de tip co-working.

Dezvoltatorul va crea mai mult de 7.000 de metri pătrați de spații verzi, rezultând astfel o zonă de promenadă și două poduri de-a lungul Canalului Morii, cu mobilier urban și elemente de peisagistică, precum și o piațetă în zona centrală a proiectului.

Proiectul este dezvoltat pe un teren cu o suprafață de 17.300 de metri pătrați și va avea o suprafață construită supraterană de 36.000 de metri pătrați, precum și zone verzi ample care vor reprezenta aproximativ jumătate din suprafața totală a terenului.

Componenta de birouri din cadrul Record Park

Va fi reprezentată de o clădire de birouri clasa A cu șapte etaje și o suprafață închiriabilă de aproximativ 1.700 de metri pătrați pe etaj. Aceasta va fi construită după normele de dezvoltare durabilă și va fi certificată BREEAM. Clădirea de birouri va avea o fațadă retrasă care va asigura un transfer termic minim, o înălțime de trei metri pe toată suprafața etajului precum și o podea înălțată pentru boxe și cabluri.

C6, fostele Grajduri Imperiale ale Imperiului Austro – Ungar, și ulterior parte a unei fabrici de textile, vor fi restaurate într-un prototip pentru spațiile de birouri ale viitorului. Spațiul va fi unul versatil, combinând birouri de tip co-working, o componentă de tehnologie și inovație cu un centru de artă și spații de restaurante și relaxare.

Componenta rezidențială a Record Park

Va fi formată din două clădiri, fiecare cu șapte etaje, care vor însuma 236 de studiouri și apartamente cu două, trei și patru camere, cu suprafețe pornind de la 45 de metri pătrați și prețuri de la 76.000 de euro.

Record Park va include și un centru dedicat copiilor, cu o grădiniță și o curte proprie. În același timp, clădirile rezidențiale și de birouri vor găzdui peste o mie de metri pătrați de spații comerciale la parter, care vor include magazine și diferite spații de servicii.

Centru World Class

Record Park va include și un centru World Class cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați, care va fi inaugurat în vara anului 2019. Acesta va fi un centru fanion pentru rețeaua World Class și va fi ancorat de o piscină deschisă indiferent de sezon datorită acoperișului retractabil, centrul urmând să fie dezvoltat pe o zonă privată din cadrul proiectului.

Record Park va fi degrevat de traficul auto la suprafață, aproape jumătate din suprafața terenului fiind reprezentată de spații verzi, alei pietonale și o piațetă.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...