Record istoric pe piața muncii: peste 1 milion de aplicări la job-uri în ianuarie

  • Peste 1 milion de aplicări la job-urile active pe eJobs.ro au fost înregistrate în luna ianuarie a acestui an, nivelul reprezentând un record istoric pentru piața locală de recrutare.
  • Valoarea este cu aproximativ 25% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, când candidații activi pe eJobs.ro au cumulat puțin peste 800.000 de aplicări.

Aproape jumătate din numărul total de aplicări aferente lunii ianuarie a fost făcută pentru joburile din vânzări – domeniu care, an de an, este pe primul loc în topul preferințelor candidaților. Clasamentul continuă cu locurile de muncă disponibile în call-center-e și cele din administrativ / logistică/. Foarte căutate au fost, la începutul anului, și job-urile care se adresează celor cu experiență în zona de financiar / contabilitate, marketing sau bănci.

„Anul 2020 a început exploziv și a depășit toate așteptările noastre atât în ceea ce-i privește pe candidați, cât și în ceea ce-i privește pe clienți. Astfel, numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem și cu încasări record. Ne așteptăm, deci, la un an bun și ne bucură să vedem că toată lumea a început în forță, că atât clienții mici cât și cei mari și-au consolidat bugetele și că au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele să credem că acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor să se angajeze și pentru cei care angajează, deopotrivă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cel mai scăzut nivel de interes a fost manifestat pentru funcțiile publice, care au strâns aproximativ 500 de aplicări. De 4 ori mai multe aplicări au primit angajatorii din domeniul medicinei veterinare și puțin peste pragul de 2.500 de aplicări au înregistrat cei din protecția muncii. Prelucrarea lemnului, ONG-urile sau serviciile de babysitting / au pair și curățenie au fost alte domenii cu un nivel scăzut de atractivitate în ochii candidaților.

La nivelul anului 2019, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de aplicări, atât pentru job-urile din România, cât și pentru cele din străinătate. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă pentru România cât și pentru străinătate.

- Publicitate -

De ce surfingul este potrivit pentru copii: o aventură sănătoasă și educativă

Surfingul este o activitate captivantă și plină de adrenalină care a câștigat popularitate în rândul copiilor și părinților deopotrivă....

Sfaturi pentru antreprenorii din industria beauty: cum să crești succesul salonului tău?

Felicitări pentru pasiunea și curajul pe care le-ai investit în salonul tău! Într-o piață competitivă ca a industriei beauty,...