Reacția Președintelui Poștei Române la acțiunile ministrului comunicațiilor

Dante Stein, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română, a oferit o reacție la măsurile luate de Ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, în ceea ce privește conducerea Poștei.

Consiliul de Administraţie a luat act, cu surprindere, de declaraţiile publice făcute, astăzi, de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, prin care este anunţată demiterea a patru dintre membrii săi. Nu înţelegem ce anume poate fi imputat unei echipe de profesionişti care, în ultimii ani, alături de managementul Poştei Române şi de cei peste 25.000 de salariaţi, au performat, reuşind să aducă în echilibru compania, după mulţi ani de pierderi.  

În anul 2017, sub conducerea acestui Consiliu de Administraţie, în primele opt luni, aceasta a înregistrat un profit de 18.3 milioane de lei, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut (16.6 milioane lei).

Profitul realizat este rezultatul activităţii operaţionale, chiar şi cu lipsurile majore din zona investiţiior pe care Poşta Română le-a resimţit, în ultima perioadă.

Intenţia noastră a fost să atragem atenţia atât asupra situaţiei cash flow-ului cât şi asupra  importanţei urgentării procesului de capitalizare, apanaj exclusiv al acţionarilor. În acest sens am transmis acel document către MCSI, document care făcea parte dintr-o corespondenţă firească şi confidenţială între conducerea executivă a CNPR şi actionari, şi care s-a dorit a fi un puternic semnal de alarmă.

Având în vedere situaţia în care se găseşte compania în acest moment, reiterez, în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, că aceste acţiuni intempestive nu fac altceva decât să destabilizeze echilibrul, şi aşa fragil, al Poştei Române, şi propun revenirea la masa dialogului, calm, constructiv şi fără caracter public, între ministru şi conducerea companiei, pentru a găsi soluţii imediate şi eficiente pentru dezvoltarea operatorului naţional de servicii poştale.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...