RE/MAX continuă expansiunea pe piața din România

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, deschide o nouă franciză în Oradea. RE/MAX Family este al doilea birou din Oradea și cea mai nouă investiție a rețelei. 

Franciza RE/MAX Family a presupus o investiție de aproximativ 16.500 de euro, sumă care include și amenajarea biroului, unitatea devenind operațională din luna decembrie. În urma acestui parteneriat, RE/MAX ajunge la un număr de 22 de birouri active, urmând să încheie 2017 cu peste 220 de membri la nivel național.

 „Am decis să devenim parte din rețeaua RE/MAX pentru a crește și a ne dezvolta alături de cei mai buni jucători din domeniu. Într-o piață efervescentă, plină de provocări precum cea din România, cunoștințele și expertiza liderului global în domeniu sunt avantaje considerabile pentru segmentul de consultanță imobiliară, avantaje de care ne bucurăm să putem beneficia”, a declarat Florin Bica, Broker/Owner RE/MAX Family.

Modelul de franciză RE/MAX are ca principale beneficii lipsa stocurilor și a problemelor legate de acestea, precum și pachetul educațional, alături de cel de marketing și sistemul tehnologic. Un alt atu îl reprezintă și libertatea francizatului de a nu avea salariați, agenții activând ca self-employees. Costul inițial de cumpărare a unei francize RE/MAX se situează între șase și opt mii de euro și include trainingul, materiale și suport în demararea afacerii, la care se adaugă amenajarea unui birou pentru desfășurarea activității.

RE/MAX își consolidează poziția pe piața de consultanță imobiliară 

În prezent, rețeaua RE/MAX România cunoaște cea mai dezvoltată prezență în Cluj, unde are șapte birouri, dar și în Capitală, unde vor funcționa cinci birouri RE/MAX începând cu 2018. În acest final de an, franciza a semnat opt noi contracte de franciză, care se vor deschide în București, Iași, Satu Mare, Timișoara, Cluj și Brașov, pe lângă cele existente.

„Fiecare dintre orașele alese pentru extindere reprezintă pentru noi zone cu potențial ridicat de creștere, Oradea fiind un astfel de exemplu. De altfel, extinderea pe care o țintim permanent are o legătură strânsă cu evoluția pieței, în general. Se estimează că astăzi, în România, agenții imobiliari acoperă sub 30% din tranzacțiile imobiliare, ceea ce indică faptul că acest segment din piața imobiliară locală trece printr-o perioadă plină de oportunități”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Perspectivele pieței imobiliare din Oradea

Potrivit reprezentanților RE/MAX Family, piața imobiliară din Oradea este tot mai dinamică pe fondul investițiilor derulate în ultima perioadă. Investițiile substanțiale în parcuri industriale, în reabilitarea centrului istoric şi în infrastructură au atras tot mai mulți dezvoltatori, aspect reflectat în creșterea ofertei imobiliare de pe piață.

În ceea ce privește prețurile de tranzacționare și închiriere, acestea diferă în funcție de zonă și în funcție de dotări conexe. Pe piața imobiliară din Oradea, prețurile de tranzacționare pentru terenurile din zona ultracentrală sunt cuprinse între 130 și 300 de euro/mp, iar în zonele periferice, cu potențial de dezvoltare, se situează între 15 și 20 de euro/mp.

Prețul pe metrul pătrat util la vânzarea unui apartament se situează între 320 și 900 de euro/mp, iar chiriile se înscriu în intervalul 7 -15 euro/mp, însă pot varia considerabil în funcție de zonă. Spre exemplu, la cele cu vad comercial redus, chiriile pot  consemna valori chiar sub 4 euro/mp.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...