Războiul din Ucraina crește deficitul de programatori în regiune

În acest context, costurile aferente proiectelor IT și salariile programatorilor vor crește cu 10% - 20%

Războiul din Ucraina determină o reașezare forțată în piața IT din regiune. întrucât developerii rezidenți în țara vecină nu mai pot lucra din varii motive.

Astfel, unele companii închid proiectele cu echipele din Ucraina pentru că acestea au un risc foarte mare să nu fie livrate la timp, arată o analiză OVES.

În acest context, companiile de IT din regiune, inclusiv din România, au primit un aflux de solicitări din partea developerilor (angajați, freelanceri și firme de dezvoltare IT) din Ucraina.

Aceștia au solicitat sprijin pentru a fi implicați în proiecte noi, relocare, pentru a putea livra serviciile la care s-au angajat.

Totodată, și companii, în mare parte din SUA și Europa, care lucrează cu echipe din Ucraina, sunt în căutare de resurse în regiune.

Astfel, tot mai multe dintre aceste companii se orientează acum către programatorii din România.

În același timp, Guvernul României a aprobat o serie de derogări de la legislația imigrației, pentru a permite cetățenilor ucraineni să lucreze în România fără a fi nevoie să obțină un permis de muncă.

Toți cetățenii ucraineni care vor semna un contract individual de muncă cu o firmă românească își pot prelungi șederea în România, obținând un permis de ședere în scop de muncă.

CITEȘTE ȘI: Growceanu lansează prima aplicație de investiții în startup-uri din România

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...