Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a ajuns la 9%

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a urcat vertiginos până la 9% în 2022, marcând o creștere remarcabilă de 72% față de anul precedent.

Totuși, această cifră este încă inferioară ratei medii globale de adoptare a vehiculeleor electrice de 13%, conform unei analize EY.

La nivel global, vânzările de vehicule electrice s-au dublat în 2021 și au crescut cu 55% în 2022, ajungând să reprezinte 13% din totalul vehiculelor vândute.

Vânzările de vehicule electrice în China au ajuns la 27% din totalul vehiculelor vândute, în Europa, acestea au reprezentat puțin peste 20%, iar în SUA au crescut la peste 7% din totalul vehiculelor vândute.

Până în 2040, numărul total de încărcătoare rezidențiale, private și publice necesare în Europa va depăși 140 de milioane (88% vor fi destinate încărcării la domiciliu) pentru a deservi 239 milioane de vehicule electrice.

În SUA, va fi nevoie de un total de 91 de milioane de încărcătoare (85% pentru încărcarea la domiciliu) pentru a deservi 152 milioane de vehicule în același interval de timp.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: eMAG lansează livrarea cu automobile 100% electrice

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...