All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 29 noiembrie | 2020
2.6 C
București

Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București, 5-7%

Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București variază între 5% și 7%, cele mai bune niveluri, de 6,5%, fiind înregistrate la apartamentele aflate mai departe de centrul orașului, în cartierele cu densitate mai mare, precum Dristor-Vitan, Berceni, Rahova, Crangași, potrivit JLL Bucharest Living Report.

În aceste zone, raportul dintre nivelul chiriei și  prețul de achiziție este cel mai bun, ceea ce asigura un randament atractiv pentru o astfel de investiție.

Pe de altă parte, în zonele ultracentrale și de nord, precum Herăstrău- Nordului, Kiseleff – Aviatorilor, Dorobanți- Floreasca, Victoriei – Romană – Universitate și Unirii randamentele sunt mai reduse, de 5% sau chiar mai puțin.

- PUBLICITATE -

Proprietățile care ar putea genera randamente de 7% sau chiar puțin peste acest nivel sunt excepții și sunt de obicei situate în zone în care raportul ofertă – cerere este dezechilibrat, în favoarea proprietarilor.

În regiune, București este depășit doar de Varșovia la profitabilitatea investiției

Comparativ cu piețele din Europa Centrala și de Est (ECE), investițiile în rezidențialele din București sunt printre cele mai profitabile, randamentele generate fiind printre cele mai ridicate.

Doar Varșovia prezintă randamente superioare de 6,5%.

În rest, investițiile din Praga au un randament de 4,5%, cele din Budapesta de 5,5%, iar în Viena de 3%.

Comparația a fost făcută luând în calcul unități rezidențiale de 2 camere și 55 mp suprafață utilă.

Infografic chirii și prețuri de vânzare imobiliare București 2020

Infografic JLL

- PUBLICITATE -