Raiffeisen Global Equity, fond de investiții în companii sustenabile

  • Raiffeisen Asset Management lanseaza un nou fond de investitii – Raiffeisen Global Equity;
  • Investitiile fondului se fac tinand cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii.
  • Noul fond va investi in fonduri de actiuni si va avea diversificare la nivel global, iar investitiile vor tine cont, pe langa criteriile de randament, si de cele de rating  ESG, publicate de companii.

ESG (Environmental, Social, Governance) reprezinta un set de standarde pe care investitorii le urmaresc atunci cand analizeaza companiile in care investesc si au in vedere trei componente:

  • (E) mediu – impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului inconjurator;
  • (S) social – relatia companiei cu stakeholderii (angajati, clienti, comunitate);
  • (G) guvernanta – masura in care compania respecta cerintele de guvernanta (leadership, respectarea normelor, drepturile actionarilor etc)

Incurajam dintotdeauna comportamentul responsabil fata de clienti, angajati, furnizori, parteneri sau autoritati. Ne gandim de mai mult timp la ideea de a lansa in Romania un fond de investitii care sa tina cont de criteriile de sustenabilitate: fata de mediu, comunitate, societate, in general” a spus Steven van Groningen, Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank.

40% din totalul activelor globale, administrate in baza unor criterii ESG

Potrivit Global Sustainable Investment Alliance, la nivelul anului 2018 aproximativ 40% din totalul activelor globale ajunsesera sa fie administrate in baza unor criterii ESG, existand fonduri totale de peste 31.000 de miliarde USD plasate in active sustenabile.

Aceste valori reprezentau o crestere cu 34% fata de nivelul anului 2016, iar tendinta de crestere s-a mentinut si la nivelul anului trecut.

Raiffeisen Asset Management ocupa pozitia  a doua in topul companiilor de administrare a fondurilor de investitii din Romania, administrand active in valoare totala de peste 1,3 miliarde de euro. Compania administreaza in total 15 fonduri mutuale (incluzand noul fond de actiuni ESG) si un fond de pensii facultative, Pilonul III.

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...