Raiffeisen a semnat un acord de garantare cu Fondul European de Investiții

Raiffeisen Bank este prima banca din Romania care a semnat un acord de garantare „Initiativa pentru IMM” cu Fondul European de Investitii.

In baza acestui acord Raiffeisen Bank  va acorda credite in valoare de pana la 300 milioane euro IMM-urilor* (conform definitiei europene) in conditii avantajoase, pentru finantarea activitatii curente sau a investitiilor, pe termen mediu si lung.

Suntem incantati sa fim parte a acestei initiative, implementata deja cu succes in alte patru tari. In acest fel vom continua sa fructificam experienta valoroasa acumulata pana acum in implementarea unor instrumente financiare similare, sustinand competitivitatea si cresterea mediului de afaceri din Romania. Noile acorduri vor permite unui numar de peste 2.000 de companii romanesti sa beneficieze de conditii de finantare extrem de avantajoase – dobanzi atractive si cerinte reduse de garantii. a declarat Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank.

Creditele IMM cu garantii FEI vor fi acordate in lei, pentru finantarea investitiilor, acoperirea nevoilor de capital de lucru, pentru consolidarea sau pentru dezvoltarea activitatii (de exemplu achizitia de materie prima, semifabricate si stocuri, cheltuieli cu forta de munca, creante comerciale, utilitati etc). Garantiile FEI acopera 60%, din valoarea creditului, fara nici un cost pentru firmele creditate.

Raiffeisen Bank a acordat deja peste 350 de milioane de euro IMM-urilor in cadrul initiativelor JEREMIE, pe parcursul derularii celor doua acorduri incheiate cu Fondul European pentru Investitii (EIF). Raiffeisen Bank detine cea mai mare cota de piata pe acest tip de finantare IMM, peste 50% din totalul volumelor acordate de catre toate bancile din Romania, prin aceste programe.

Mai mult, Raiffeisen Bank a anuntat ca a incheiat un alt parteneriat cu FEI, pe baza programului COSME in valoare de 177 milioane de euro, suma care va fi de asemenea utilizata pentru sustinerea IMM-urilor romanesti.

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...