Qualis Properties Brașov a listat o emisiune de obligatiuni la bursă

Dezvoltatorul imobiliar brașovean Qualis Properties (QUAL24E) a listat prima sa emisiune de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti, pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare.

Qualis Properties a derulat in luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2,1 milioane euro, prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de 3 ani si o dobanda fixa de 9% p.a., platibila trimestrial.

Cele 20.937 de obligatiuni au o valoare nominala de 100 euro/ obligatiune si au fost cumparate de 51 de investitori, dintre care 49 de persoane fizice si 2 persoane juridice.

Qualis Properties are un capital social de 90.000 de lei, divizat in 90.000 de actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu/ actiune.

Antreprenorul Catalin Dumitru Mandru este proprietarul societatii, detinand in nume propriu 95% din actiuni, iar prin firma Kron Build SRL diferenta de 5%.

Ce urmărește Qualis Properties prin această emisiune de obligațiuni

Prin emisiunea de obligatiuni corporative, compania are in vedere realizarea unei investitii prin achizitia unui teren in valoare de 5,3 milioane euro.

Pe acest teren intentioneaza sa realizeze un proiect premium de 9 blocuri si 700 de apartamente si 13.000 mp de spatii comerciale.

Termenul de incepere a lucrarilor este luna august 2021, iar termenul de finalizare a proiectului este decembrie 2024.

Qualis Properties estimeaza ca valoarea de piata a proiectului va fi de aproximativ 70 milioane euro.

Qualis Properties are în plan și alte proiecte la Brașov

In prezent, Qualis Properties are doua proiecte rezidentiale in derulare in cartierul Tractorul, din Brasov, cu o valoare cumulata de piata de 54 milioane euro.

Societatea este in curs de achizitie a unui teren cu o suprafata de aproximativ 30.000 mp in zona Centrul Civic din Brasov, in vederea dezvoltarii unui ansamblu de locuinte destinat clientilor cu venituri peste medie.

Valoarea de piata a proiectului este estimata la peste 60 milioane euro.

Strategia companiei vizeaza extinderea activitatii si pe zona de case individuale, in zona metropolitana a Brasovului.

Societatea a achizitionat in iulie 2020 un teren de 39.150 mp in intravilanul municipiului Brasov, zona cartierului Triaj, unde intentioneaza sa dezvolte aproximativ 20.000 mp hale industriale.

- publicitate -