Puține proiecte de retail noi inaugurate anul acesta în România

Trending

La finalul celui de-al treilea trimestru, stocul de spații moderne de retail din România a ajuns la 4,05 milioane mp, după livrarea unui total de 22.000 de mp închiriabili în trei parcuri de retail regionale, conform datelor CBRE.

Încă 69.000 mp sunt așteptați să se adauge la stocul modern de retail al României până la sfârșitul anului, București beneficiind în proporție de 50% de noile spații.

Din suprafața totală în construcție care urmează să fie livrată până la sfârșitul anului, 77% sunt parcuri de retail, iar restul de 23% sunt centre comerciale. În plus, 72% din livrările viitoare sub conceptul de centre comerciale reprezintă extinderi ale schemelor existente.

Dezvoltările multi-funcționale din București care sunt planificate să fie livrate în cursul anului viitor, respectiv Afi City și One Cotroceni Park, cu componente de birouri și rezidențial, reflectă preferința pentru proiecte mixte.

În ceea ce privește chiria pentru locații stradale, în trimestrul al treilea din 2022 se menține la 45 euro/mp/lună, același nivel cu cel înregistrat în același trimestru al anului precedent. Segmentul de retail stradal a înregistrat cea mai rapidă revenire în ceea ce privește vânzările și traficul.

În același timp, chiria în centrele comerciale a crescut cu aproximativ 7%, ajungând la 75 euro/mp/lună.

CITEȘTE ȘI: Jumbo, MomaX, XXXLutz și KFC Drive Thru, în extinderea PRIMA Shopping Center Sibiu

- Publicitate -

Ultimele

Investițiile în startup-urile românești au depășit 100 milioane de euro

Startup-urile românești au atras investiții în valoare totală de 101.7 milioane de euro în 2022. România este a cincea...

Trebuie să citești