Punctele forte ale telefonului Samsung Galaxy A72

Seria A de la Samsung încearcă să ofere utilizatorilor săi o serie de funcții premium, dar la un preț semnificativ mai scăzut decât seria S. În cazul telefonului Samsung Galaxy A72, producătorii promit performanțe excelente la fotografie, o baterie uriași și un design atrăgător.

Telefonul Samsung Galaxy A72 dispune de procesorul Qualcomm Snapdragon 720G, în loc de un Exynos așa cum au multe telefoane Samsung, comercializate în alte țări cu excepția Statelor Unite ale Americii.

Acest telefon este disponibil în două modele, unul cu o memorie RAM de 8 GB și capacitate de stocare internă de 128 GB și altul cu o memorie RAM de 8 GB și capacitate de stocare internă de 256 GB. 

Ce este atât de bun la Samsung Galaxy A72?

Fără doar și poate, Samsung Galaxy A72 este un telefon elegant, cu un design frumos și o formă confortabilă de ținut în mână. Protuberanța ce adăpostește camera sa este mai greu de trecut cu vederea, dar același lucru se întâmplă în cazul multor telefoane mobile disponibile la ora actuală pe piață, nu doar acesta. 

Carcasa acestui telefon este fabricată din policarbonat în partea din spate, material care îi conferă o imagine oarecum premium. Dar dacă aceasta nu te mulțumește din varii motive, poți opta oricând pentru un set de huse Samsung Galaxy A72 de la Itelmobile, care să-i ofere un plus de personalitate. De asemenea, la fel poți proceda și pentru celelalte telefoane ale seriei pentru care găsești o gamă variată de huse Samsung Galaxy A32 4G sau huse Samsung Galaxy A52 5G.

Display

Telefonul Samsung Galaxy A72 este dotat cu un ecran Super AMOLED Infinity-O, de 6.7 inch, full HD+. Pe de altă parte nu are o rată mare de refresh, de 120 Hz, așa cum este cazul altor telefoane din această serie. Dar chiar și în aceste condiții, ecranul este unul de top, care te îmbie să te uiți la filme și să te distrezi cu jocuri ori de câte ori ai ocazia. Este un ecran excelent pentru consumatorii de media și chiar și folosit afară, în lumină puternică, imaginile sale sunt bine definite.

Procesor

Procesorul acestui telefon este un chip Qualcomm Snapdragon 720G, cu 8 GB de memorie RAM. Acesta nu îl face nici pe departe cel mai rapid telefon de pe piață, dar chiar și așa, Samsung Galaxy A72 este un dispozitiv care nu te lasă la greu atunci când îl folosești pentru task-uri uzuale. Nici măcar la jocuri solicitante precum Asphalt 9 sau Genshin Impact nu are lag și permite utilizatorilor să guste din plin experiența.

Cameră

Camera principală, cu un senzor de 64 GB este destul de impresionantă și imortalizează fotografii demne de admirat fără să-ți dea prea multe bătăi de cap. În imagini, detaliile se păstrează și chiar dacă uneori s-ar putea să-ți dea impresia că paleta de culori este suprasaturată, acest lucru nu este ceva neobișnuit pentru telefoanele Samsung.

Chiar și în condiții slabe de lumină naturală, camera acestui telefon poate face fotografii bune, mai ales dacă ai o sursă de lumină artificială prin apropiere. 

Pentru zoom, opțiunile sunt de 4x, 10x, 20x sau 30x, dar din toate acestea, îi sfătuim pe cei care dețin un astfel de telefon să se limiteze la 4x sau la 10x deoarece la celelalte două valori s-ar putea să aibă nevoie de un trepied pentru a obține imagini de o calitate bună.

Camera selfie este o cameră pe care pasionații de social media o îndrăgesc de la prima utilizare. Filtru beautify este puțin cam exagerat. Dar, din alte puncte de vedere, nu există niciun fel de alte probleme sau lucruri pe care le-am schimba la acest capitol.

Autonomie

Samsung Galaxy A72 dispune de o baterie foarte generoasă, de 5000 mAh, care te ține fără probleme chiar și mai mult de o zi întreagă, indiferent de modul în care alegi să-ți folosești telefonul. De asemenea, acest terminal vine la pachet cu un încărcător ce permite încărcarea terminalului la o viteză rapidă de 25 W. Există pe piață și telefoane cu același preț ce permit o încărcare la 33 W, dar chiar și așa, considerăm că două ore este o limită de timp decentă pentru încărcarea unui astfel de telefon mobil.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...