Prysmian investește 30 de milioane de euro la Slatina

Cel mai mare jucător de pe piața locală de cabluri și sisteme, Prysmian, va deschide la Slatina o nouă unitate de producție și o va extinde pe cea existentă.

Cea mai mare investiție va merge către noua fabrică de cabluri optice care se va construi în Parcul Industrial Slatina, unde italienii au cumpărat 17 hectare (peste jumătate din suprafața parcului).

Prima etapă a proiectului se va finaliza în ianuarie 2017, iar capacitatea de producție se va tripla până în 2020. Noua fabrică va asigura peste 300 de locuri de muncă permanente.

Extinderea fabricii existente la Slatina urmărește producția de cabluri de înaltă tensiune pentru linii electrice subterane, a căror producție va începe în mai 2015.

La Slatina se produc cabluri din 1973, fosta fabrică comunistă a aparținut de-a lungul anilor unor companii mari, precum Siemens și Pirelli. Din 2005, fabrica aparține grupului Prysmian, după ce fondul de investiții Golman Sachs a cumpărat operațiunile Pirelli pe partea de cablaje.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...