Protest în Prelungirea Ghencea pentru un bloc fără autorizație ISU

Grupul de inițiativă Prelungirea Ghencea va organiza sâmbătă, 14 noiembrie 2015, la ora 11, un protest în stradă pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă construirea unui bloc de locuințe de 10 etaje în imediata apropiere a unei benzinării dotate cu butelie GPL, în Prelungirea Ghencea nr. 38 – 40, sector 6.

Conform comunicatului trimis de grupul de inițiativă, Primăria Sectorului 6 susține că a emis autorizația de construire având toate avizele necesare dar, după reclamația cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a verificat șantierul și a comunicat că imobilul nu respectă distanțele minime de siguranță de minim 40 m față de instalația de distribuție GPL și de minim 12 m față de gurile de descărcare din incinta benzinăriei.

Pe lângă sesizările trimise la Primăria sectorului 6 și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cetățenii din Grupul de Inițiativă Prelungirea Ghencea au trimis reclamații și la Inspectoratul de Stat în Construcții dar și la Prefectul Capitalei, au depus cereri de acces la informații publice și au mers în audiențe la toate aceste instituții publice.

Dar niciuna din autoritățile sesizate nu a luat vreo măsură concretă pentru oprirea lucrărilor. între timp construcția imobilului continuă, punând permanent în pericol oamenii care locuiesc aici sau care tranzitează zonă.

Cetățenii cer oprirea lucrărilor, verificarea legalității emiterii avizului de securitate la incendiu și a autorizației de construire, precum și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea legilor privind protecția și apărarea împotrivă incendiilor.

Acesta este cel de-al șaselea protest al cetățenilor din Prelungirea Ghencea. în ultimii doi ani, aceștia au ieșit în stradă pentru a cere lărgirea străzii principale la 4 benzi, cu trotuare și piste pentru biciclete, pasaj suprateran peste șoseaua de Centură la Domnești dar și un parc public în zonă. Deocamdată, niciuna dintre problemele semnalate de cetățeni nu a fost rezolvată de autorități.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...