Proprietarul Mega Image a cumpărat rețeaua de magazine Profi din România

Grupul olandez a plătit pentru lanțul de retail local un total de 1,3 miliarde euro

Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători de retail alimentar, care deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, anunță că a ajuns la un acord privind achiziționarea rețelei de magazine Profi din România.

Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă și se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieței locale de retail alimentar, acum și alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din rețeaua Profi vor extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image.

Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize

Lanțul de retail Profi a fost achiziționat de fondul de investiții MidEuropa în 2017 și s-a transformat în retailerul cu cea mai rapidă creștere de pe piaţa locală, adăugând peste 1.100 de magazine și crescând vânzările de 3,3 ori.

Pentru fondul de investiții polonez, vânzarea Profi este al doilea exit cu o valoare de peste 1 miliard de euro în sectorul de retail din Europa Centrală, după vânzarea rețelei poloneze de magazine de proximitate Zabka.

Profi are o rețea de peste 1.650 de magazine în România, șase centre de distribuție și peste 28.000 de angajați. Compania a generat venituri de peste 2,5 miliarde de euro în perioada de 12 luni încheiată în iunie 2023.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde 969 de magazine în Bucureşti şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image și Shop&Go.

CITEȘTE ȘI: Profi a ajuns în 379 de localități din România

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...