Proprietarii micilor afaceri din turism vor reluarea activității

Asociația de Ecoturism din România (AER) a realizat un studiu în rândul afacerilor de mici dimensiuni din destinații cu profil de ecoturism. Acest studiu a inclus intervievarea a 119 respondenți, din care pensiuni (73%), agenții de turism (12%) și ghizi (15%).

Astfel, aproape jumătate din respondenți (46 %) nu au apelat la măsurile de sprijin economic din perioada stării de urgență.

Reluarea activității este susținută fără rezerve de 49% dintre respondenți, în timp ce 11% au intenția să întârzie reluarea activității de teama contaminării. De remarcat că există un procent semnificativ de 40% ce sunt încă în expectativă cu privire la reluarea imediată a activității.

92% au în plan să implementeze măsuri suplimentare de protecție

Activitatea nu poate fi reluată fără implementarea unor măsuri suplimentare de siguranță sanitară care să asigure un grad ridicat de protecție al oaspeților, angajaților dar și comunității locale din destinație. 92% au răspuns că au în plan să implementeze măsuri suplimentare de protecție, în timp ce 8% nu s-au gândit încă la așa ceva.

Totodată, 37% consideră că setul de măsuri de siguranță trebuie să fie elaborat de către autoritățile centrale (Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri – Direcția de Turism).

În mod surprinzător, 41% dintre respondenți au considerat că ei înșiși sunt responsabili de elaborarea acestor măsuri.

Proprietarilor de afaceri în turism le este teamă că nu vor fi turiști într-o proporție covârșitoare de 40%. Doar în cazul a 20% din ei le este teamă de contaminarea lor sau a oaspeților.

În proporții mult mai mici, printre grijile lor se numără și măsurile excesive de siguranță neadaptate afacerilor lor, pierderi financiare sau un al doilea val de contaminare.

Aceștia reprezintă afaceri de mici dimensiuni din diverse destinații, cu o distribuție reprezentativă la nivelul țării: Eco Maramureș, Pădurea Craiului, Țara Dornelor, Țara Hațegului – Retezat, Băile Tușnad și Împrejurimile, Colinele Transilvaniei, Ținutul Zimbrului, Delta Dunării și Zărnești – Piatra Craiului.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...