Promelek XXI, afaceri de 3 milioane euro pe segmentul de panouri fotovoltaice

Compania clujeană PROMELEK XXI a înregistrat în prima parte a anului un record istoric de vânzări pe segmentul dedicat panourilor fotovoltaice și estimează că va încheia anul 2022 cu afaceri de 3 milioane euro pentru această linie.

La nivel global, piața de energie solară va ajunge la 223,3 miliarde USD până în 2026 și în acest an va reprezenta 60% din creșterea globală a energiei regenerabile, urmată de energia eoliană și hidroelectrică, conform unui studiu Allied Market Research.

Astfel, opțiunea pentru instalarea panourilor fotovoltaice aduce o scădere a costului facturii la energie între 30 și 100%, în funcție de puterea consumată. Pentru un consum lunar de 300 kWh, un sistem fotovoltaic de 3 kW asigură integral energia pe parcursul anului, cu o factură egală cu 0.

De exemplu, pentru o casă cu o suprafață de 230 mp, 4 membri, cu o medie de consum lunară de 300 kWh, care au optat pentru instalare de sistem fotovoltaic de 3 kW.

Costul investiției ar fi de 17.800 lei, iar amortizarea se face în cca 12 luni dacă utilizatorul beneficiază de programul AFM Casa verde, și în cca. 60 de luni dacă utilizatorul nu beneficiază de subvenție (calcul pentru un preț de 1 leu/ kWh).

Costul achiziției și al instalării depinde în mare măsură de anvergura proiectului, cu o variație de cost de la 0,8 până la 1,3 euro/Wh plus TVA și cu o amotizare investițională între 2 ani pentru consumatorii industriali și maxim 7-8 ani pentru rezidențial.

Cu o capacitatea fotovoltaică care se va tripla în perioada 2021-2030, crescând de la 1,39 GW în 2020 la 4,25 GW în 2030, piața din România are un potential uriaș, după cum arată prognoza GlobalData.

CITEȘTE ȘI: E.ON extinde proiectul „smart village” în alte 19 localități

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...